Kvällspass

Igår slutade jag vid halv fyra (eller sista lektionen var inställd men satt kvar i skolan för att försöka få lite gjort ändå) och tog bussen hem för att skynda mig ut till stallet.

 

På schemat stod det dressyr och markarbete i ridhuset. Red mycket övergångar från trav till skritt i början för att han skulle bli aktiv, han lyssnade faktiskt hyfsat bra. Galoppen blev bara bättre och bättre genom hela passet. I början var han ganska stark och drog lite iväg. Skillnad mot i slutet, då han var väldigt mjuk och jag kunde verkligen samla ihop galoppen mer på en liten mindre volt. När det gällde mararbetet lyfte han väldigt bra på benen. Dock blev han ganska hängig/tung i handen och inte riktigt vill vänta på mig utan springer iväg lite. Det här är något vi måste fortsätta jobba med. Vill åt känslan att han blir sådär lätt i handen och att han bara trampar på. Så får jobba börja jobba mer med skänkelvikningar och övergångar för att han ska aktivera bakbenen mer och bli mer "lätt". I avtravningen blev han väldigt avslappnad, lättare i handen och frustade, vilket är väldigt bra.

 

För att sammanfatta passet är jag helt okej nöjd. Han lyfte väldigt bra på benen över bommarna och det vi behöver fortsätta jobba med är att han inte ska bli så tung/hängig i handen!    

 

Nytt år - 2017

Att redan ett till år har gått är ganska sjukt ändå... 2016 har nog både varit upp och ner men nog mer uppåt. 2016 tog jag körkort, fyllde arton och hittade äntligen en foderhäst! Honom kommer ni få se en del av i bloggen skulle jag tro! Så skulle ändå sammanfatta 2016 som ett bra år och känner mig redo för 2017! Saker jag vet redan nu som kommer hända 2017 är studenten och allt som har med det att göra. Sjukaste att jag faktiskt tar studenten!! På sportlovet åker jag till Bydalen tillsammans med familjen och Moa, vilket kommer bli hur kul som helst och längtar så mycket! I sommar blir det även en tripp til Stockholm för att gå på weekend festival med Moa, vilket är också något som jag ser ifram emot sjukt mycket. Så 2017 har redan några saker att se ifram emot mycket och jag är spänd på vad som kommer att hända mer under 2017.

Hoppas ni har haft ett bra 2016, om inte så hoppas jag att ni får ett bättre 2017!

Lite blandade bilder som tagits i slutet av 2016 och på det nya året

 ♥ ♥  ♥  ♥