Ännu en varm dag


Mot stan❤️

Podcast

Hejsan allihopa! 
Sitter just nu i soffan och myser och lyssnar på en podcast som jag började lyssna på idag, eller ja i sin stora helhet började jag att lyssna på podcast för första gången idag. De jag lyssnar på heter Mathilda och Andrea och jag tycker att dem är väldigt bra. De pratar om saker som jag i alla fall tänker på mycket och man känner igen sig väldigt mycket i vad de pratar om. De är väldigt sköna att lyssna på också, då de skojar lite men ändå pratar seriöst om de ämnet de har för varje pod. De är som sagt då två helt vanliga tonårstjejer som har varsin pojkvän och de ska börja i trean på gymnasiet (96:or). Jag tycker i alla fall att dem är väldigt bra så det är tips på en bra podcast!

Dagen har i alla fall varit väldigt mysig. Johanna sov ju som sagt över inatt och nu idag har vi badat väldigt mycket och nu innan hon åkte så gjorde vi våra naglar fina. Så en lyckad dag helt enkelt!

Imon väntas också en lyckad dag då det blir återförening med Zoe och Cajsa. Vi ska träffas imon på stan och prata ikapp. Och sen senare på eftermiddagen ska vi skype med Moa, åhh jag saknar henne såå!❤️
Nu ska jag fortsätta att lyssna på podcasten, vi hörs!
Dessa ljusen doftar helt underbart och jag är överraskad att de sprider doften så himla bra i rummet då de bara kommer ifrån blomsterlandet. 


Bad och mys på en torsdagDetta är som vanligt hur mysigt som helst och även hur gott som helst, så klart!;) Johanna är ju här så vi har det lite mysigt nu på kvällen. Nu ska vi köra lite musik Quiss och sen sätter vi nog på en film. Innan idag har vi legat på stranden och badat väldigt mycket. Vi hade även med oss lunch så det var väldigt mysigt och skönt! Det är i såna stunder man verkligen njuter av sommarn! Nä, men nu måste jag gå. Vi hörs❤️

Borta bra men hemma bäst

Haloj gott folk!
Sitter just nu i bilen med musik i öronen påväg hemåt. Ska faktiskt bli skönt att komma hem, sova i sin egen säng osv. Ni vet vad man brukar säga "Borta bra men hemma bäst":P. När vi kommer tror jag inte att vi ska göra något speciellt, förmodligen bara åka och bada. Det är ju så varmt nu men det är härligt med svensksommar! Och det är ju extra bra att det är så varmt nu så att man verkligen kan njuta av de sista veckorna av sommarlovet! Vi hörs❤️

#nomakeup

Fotat vid Vättern

Hejsan allihopa!
Vet att det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna men det är för att jag har haft fullt upp på dagarna nu när jag är med mina små kusiner hela dagarna och små kusiner tar mycket tid:P Så på kvällen känner man sig ganska trött och orkar då inte att blogga, men nu är jag här!:)
 
Jag har då varit här i fyra dagar nu, imorgon åker vi hem till Växjö. Det har varit fantastiska dagar här med strålande sol och upp till 30 grader varmt och vi har badat i varje dag. En gång då vi var vid ett bad som heter Jerusalembadet som ligger i Vättern hade jag med mig kameran och knäppte några härliga bilder, hade tänkt och lägga upp dem på bloggen sen när jag kommer hem. Så länge får ni några mobilbilder som jag tog där. 
När jag kommer hem har vi några små planer, på torsdag kommer Johanna och ska sova över då hennes föräldrar och mina föräldrar ska göra en kajak tripp så även Johannas syskon sover över. Så det kommer att bli mysigt! Vi har även fler gäster som väntas, min farfar och hans fru och även några vänner ifårn Östersund. Sen ska vi även åka till ULLARED! Är såå taggad inför det, har kollat på massor med Ullareds hauler på you tube i flera dagar nu så känner mig ganska redo inför det!:P
 
Ikväll blir det lugnt, kolla youtube, tv osv då de flesta är iväg och kollar på spideway. Vi hörs♥

Gulleplutt!


Trött efter en lång dag på sköna gröna landet❤️

Train och LordeDessa två låtar går i mina öron nu i bilen, verkligen värda att checka in!

Dags att svalka av sig?


Vi kör på samma kvällsdop/bad idag med!:P Igår var vattnet jätte skönt och det var inte ens kallt när man först kände med fötterna som det brukar vara. Vi få hoppas att det är lika skönt idag med!❤️

Klippa gräs och landet

Hejsan allihopa!
Idag har jag inga som helst planer. Bara ta det lugnt, packa lite då vi åker ut till landet imon till mormor och morfar. Älskar att vara där på sommarn, så mysigt! Har även hunnit klippa gräset här hemma. Kommer också förmodligen klippa gräset hos mormor och morfar. Det är faktiskt kul att klippa gräset där, men det är nog för att det är gräsklippare man sitter i och kör!:P Ska även få börja köra lite biiil på gården! Haha få se hur det går:P. Vi kommer i alla fall vara där i fem dagar typ och när vi kommer hem är det cirka en vecka kvar av Juli och sen blir det Augusti!? Känns som sommarlovet började nyss! Men man får njuta nu de sista veckorna av sommarlovet, några inplanerade saker finns det ändå kvar;). Hörs!❤️
Bjuder på fyra bilder från kvällsbadet igår. 

Kvällsbad och överraskningar


Nu drar jag till stranden med pappsen för ett litet kvällsdop/bad! 
Tidigare idag fick vi världens överraskning, då några vänner från Danmark plingade på vår ringklocka och klev in i huset. Det var verkligen hur kul som helst då vi inte har träffat dem på två år! Nä, men nu ska jag åka, hörs!❤️

Ryttarens sits - Små skillnader

Hejsan allihopa!
Jag fick en kommentar som ville att jag skulle skriva mer utvecklat om vad jag menade med att jag hade fått ny tankomställning av det träningtslägret jag var på. Så i detta inlägget hade jag tänkt att svara på den kommentaren.
 
När jag var på träningslägret kom det två gästtränare till lägret, det var en dressyrtränare som hette Daniella och en hopptränare som hette Malin. De tränade oss två pass var och hade även en teorilektion var. Under dessa teorilektioner pratade båda två väldigt mycket om ryttarens sits, i då både hoppningen och respektive dressyren. En sak som båda nämnde va att väldigt väldigt små saker i sin sits gör stor skillnad i sin ridning. Som till exempel en sak som Daniella nämnde var att om ryttaren sitter det minsta lilla fel i sadeln blir vikten för hästen tre kilo mer än vad ryttaren väger. Alltså om ryttaren väger 40 kg men sitter lite snet i sadeln blir vikten istället 43 kg för hästen. Jag menar att en liten sån sak kan göra att hästen får bära tre kilo "extra". En till sak som Daniella nämnde var att väldigt små ändringar i sin sits kan göra att man får en mycket mer starkare sits. Till exempel fick vi sätta oss i en sadel och se hur stark sits vi hade genom att Daniella tog tag i tyglarna och rykte i dem som skulle föreställa att hästen rykte ner sitt huvud. När hon gjorde det åkte alla helt hjälplösa fram mot hästens hals. Då ändrade Daniella några små saker i våran sits, till exempel hon la sin hand bakom vår arm och då vi fick trycka bak mot hennes hand och sedan stanna där. Det gjorde att man blev mer stark i armarna men ändå avslappnad i handledarna. När hon sedan hade ändrat alla de små sakerna i våran sits ryckte hon i tyglarna igen och vi rörde oss i stort sätt ingenting i sadeln.
 
Vi hade ridpasset för gästtränarna före vi hade teorin men redan på ridpassen sa tränarna saker som satte sig i huvudet. En sak som Daniella sa på framridningen var att nu tänker ni inte på hästen huvud utan fokuserar på hästens rytm istället. Med detta sagt fick jag min häst i en jättefins form under alla övningar som vi gjorde under ridpasset och det var det bästa dressyrpasset jag hade på det lägret. För det är en sak jag har märkt väldigt mycket, att man (jag) fokuserar så himla mycket på att hästens huvud ska gå ner i form direkt när ridpasset börjar. Men hur ska hästen kunna göra det när den inte ens är uppvärmd? Att hästen går i form handlar inte om att hästen ska kröka på nacken (som jag tror att många tänker), utan det handlar om att hästen ska börja jobba med bakbenen. Att bakbenen nästan börjar hamna under magen som gör att ryggen lyfts och som sedan ger följden att hästen kröker nacken.
 
På Malins ridpass nämnde hon väldigt mycket det ledande tygeltaget då vi red väldigt mycket över bommar som låg på cirklen linjer alltvå blev bomföljden nästan som en halvmåne. Det ledande tygeltaget var något jag märkte min häst behövde. För i början av passet när jag inte använde det så mycket kom vi in i en fel takt över bommarna som gjorde att rytmen över bommarna blev helt knasig. Men när jag sedan började förstå hur jag skulle använda ledande tygeltag på rätt sätt (som Malin påminde mig att använda hela tiden) gick det mycket bättre och vi fick en mer jämnare rytm över bommarna. Det jag märkte var att jag inte behövde överdriva de ledande tygeltaget utan det räckte att jag tog ut handen en liten bit åt det hållet jag ville svänga och sammtidigt lägga till innerskänkeln så lyssnade hästen och det blev bra.
 
Det jag tänkte när jag skrev tankeomställning i det inlägget var just detta, att små saker göra stor skillnad! Det behövs inte göras gigatiska skillander bara för att hästen är stor och det kanske detta många tänker att man behöver göra stora saker för att hästen ska förstå eftersom djuret jag sitter på är stort. Men det räcker med små skillnader! Ni kan själva testa hemma med hjälp av ett träns och en kompis. En står och håller bettet i handen medans en annan står och håller i tyglarna. Den som håller i tyglarna gör olika stora rörelser, då kommer den som håller i bettet känna dessa röresler. Då kommer ni märka att det inte behövs stora röresler för att hästen ska känna det i munnen. Och jag tänkte även på att man inte ska fokusera för mycket på hästens hals i början utan mer tänka på rytmen! Allt det jag har skrivit i detta inlägget är i alla fall saker jag kommer att tänka på extra mycket när jag rider i fortsättningen!
Jag hoppas verkligen att du som lämande kommentaren är nöjd med mitt svar!:) Och jag blir jätte glad när ni lämnar såna här kommentarer. Vad tycker ni om detta jag har skrivit? Kommentera era tankar om detta!
Bilder från avslutningen av träningslägret.
 

En riktig sommardrink


Ikväll blir det god mat och mys framför kanske en film❤️

Underbart!


Heelt underbart! Vi har en hel strand för oss själva, det är verkligen ingen människa här och här kommer vi spendera hela dagen. Åh, jag verkligen älskat såna här dagar! Hörs!❤️


Espresso House
Mums!❤️

Fika på en söndag


Sitter just nu på bussen som tar ner mig till stan där jag ska träffa Zoe för lite stanmys, blir nog även lite prat då vi inte har träffat varandra på länge. Mysigt! Vi hörs!❤️
//Hannah

Bilen rullarNu rullar bilen mot GÖTEBORG och LISEBERG!:D Kommee bli hur kul som helst och jag måste säga att jag är sjukt spänd på Helix, den nya karusellen som öppnades denna sommaren så den är helt ny. Idag blir det en heldag på Liseberg och sen på lördag blir det en liten shoppingrunda i Göteborg samt andra trevliga saker. Kram❤️
//Hannah

This is life!
Träningsläger = Trött!

Hejsan allihopa!
Vet att det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna men det är för jag var på ett träningsläger. Jag kom hem igår men då orkade jag inte att blogga då jag var hur trött som helst. Men lägret var kul i alla fall och man har fått lite tankomställning när det gäller vissa saker. 

Idag blir det bara en lugn dag så att jag orkar morgondagen då jag och min familj åker till Liseberg med en annan familj. Vi stannar där en natt så på fredagen blir det Liseberg och på lördags blir det lite shopping i Göteborg.  Det kommer att bli väldigt kul, känner mig väldigt taggad inför detta!
Ja, men jag har inte så mycket mer att säga. Så vi hörs!❤️
//Hannah
Detta var hästen jag hade på träningslägret men dessa två bilder är från förra året då jag också hade honom på ett weekendläger. 

Godnatt!


Trött katt:*

Packa packa packa!

Japp, nu packar jag för fullt inför ett ridläger som börjar på lördag och håller på i fem intensiva dagar. Jag är sååå taggad inför detta lägret då det är ett träningsläger och det känns då som att jag kommer att rida väldigt mycket och även då kanske utveckla mig lite i min ridning. Det ska bli så skönt att komma upp på hästryggen igen då jag inte har ridit sen sommarlovet precis började. Jag har varit på detta ridlägret två år tidigare så jag vet att det är ett bra läger. Har dock inte varit på träningsläger innan utan då vanliga läger, så det är en skillnad. Men nu ska jag fortsätta att packa! Ha en fortsatt bra dag!❤️
//Hannah
Mys i bilenJag älskar såna här stunder:P Ska bli spännande att smaka drickan:). Hörs!❤️
//Hannah

Stockholm!

Haloj allesammans!
Nu sitter jag i bilen på väg hem från Stockholm men vi sitter just nu fast i en ganska lång bilkö. Så det dröjer nog en stund tilsl vi kommer ut ur Stockholm. Det blev lagom mycket shopping tycker jag, kanske liite för mycket:P. Jag är självklart nöjd med allt de jag köpte! Och jag har haft en mysig stund i våran huvudstad Stockholm. Men Gud vad mycket bilar och människor det är här endå. Jag har även försökt att filma med min lilla kamera när jag har varit här. 
Tänkte nu visa er lite bilder från Stockholm, så hörs vi!❤️
//Hannah
Bilder från ABBA the museum. 
Bild på mitt fika från idag innan vi skulle åka hem. 
Bild på shopping kassarna (alla är inte mina, typ hälften av dem är min systers).
Bild från nu:)