Finna pauserna i livet

Som jag nämnde igår så skulle jag till en ponny idag som vi hjälper till med. Vi red en runda i skogen, i skritt, trav och galopp. Det var huur härligt som helst och lite jobbigt också då jag fick jobba lite med Delicate som ponnyn heter. Målet just nu med Delicate är att få upp hans kondition som sen kan leda till att man kan börja jobba med honom ännu lite mer. Jag kände verkligen hur mycket jag verkligen älskar hästsporten när jag stod och mockade Delicates box medans Wilma stod och borstade honom. Sen denna tystnaden som är i stallet och när vi red ut, heelt vindstilla. Hästsporten kan verkligen hjälpa mig i jobbiga situationer, speciellt lugnar det ner mig mer när jag funderar mycket och känner mig stressad. Jag tänker på verkligen ingenting förutom det som just händer DÄR och DÅ. Jag tror att man behöver en aktivitet eller kanske bara en plats som gör att man lugnar ner än och bara tänker på nuet, för att liksom ta en paus i livet och vardagen. Jag hoppas verkligen att ni har detta i ERT liv. Om inte, tipsar jag er att ni letar efter det nu för det kommer ge er såå mycket tillbaka. Lovar er!❤️
På bilderna är det min syster Wilma som rider. 

Vit som snö är han lilla Delicate.

Sista måndagen 2014

Hejsan!
Idag har det också varit en ganska lugn dag men ändå lite mer har jag gjort. Började dagen med en kanske lite för sen frukost och därefter drog jag och Wilma till en skridskobana som ligger nära oss. De brukar spola den varje år och eftersom det nu har varit över -10 grader i några dagar kunde de spola den. Äntligen!

Efter skridskoåkningen har jag inte gjort så mycket mer, bara lite små pil. Målade mina naglar från julnaglar till nyårsnaglar som kommer matcha min outfit till nyår, blev väldigt nöjd faktiskt. Förutom det har jag bara kollat på serier, Vampire Diaries såklart. Märker verkligen att jag är besatt av den serien just nu, men man får ju passa på nu på lovet!

Imorgon däremot händer det lite mer. På morgonen drar jag ut med pappa för min första körlektion, spännande! På eftermiddagen åker jag till ett litet stall nära oss för att rida en liten ponny vi hjälper till med och på kvällen blir det möte i Theleborgstallet angående coach och traniee systemet. Ska bli spännande faktiskt och jag hoppas verkligen att coach delen kan komma igång ordentligt den kommande terminen! Men mer om allt detta imorgon. Kram❤️



Gamla Linköping

Canon eos 550d     Efs18-55 mm
 
Under julen som ni kanske vet var jag oss mormor och morfar. En dag när vi var där åkte jag, mamma, Wilma, Simon, mina kusiner, min moster och hennes mann till Gamla Linköping. Jag vet inte riktigt om man kan kalla det det men det är i alla fall var det heter. De har tagit ditt gamla hus och satt ihop de till en liten "by" kan man säga. Där fanns det även ett hus som man kunde göra "expriment" eller vad man ska kalla det. De har även även ett Cloetta hus med massa Cloetta choklad såklart. De var välldigt gulliga hus och huset ni ser på tredje sista bilden hade en jätte liten gullig dörr, det var nog den minska dörren jag sett. I alla fall det var en liten mysig utflykt i Gamla Linköping.
 
Idag har jag inte alls gjort mycket, bara varit hemma och kollat på serier. Tagit det lugnt efter juldagarna helt enkelt. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, kanske tar en sväng ner till stan eller så kanske det bara blir lite småpyssel här hemma. Hoppas ni haft en bra dag! Kram♥

Lugn dag med mycket farandes

Hejsan!
Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, bara en sån här mysig dag igen! På morgonen hängde jag med mamma och min moster till en blomaffär för att de skulle köpa blommor till deras julkrukor de gör varje år för att ge bort till andra. Efter det åkte jag och mamma tillbaka hem till mormor och morfar för att äta lunch där. När vi var klara med lunchen följde jag med mormor och mamma till Maxi för att handla mat. Jag fick med mig en dryck från Starbucks och Yollibox. Drycken tyckte jag var hur god som helst, den smakade faktiskt mycket vit choklad (trodde inte att den skulle göra det) så den var väldigt god! Ett tips om ni är sugen på någon kalla dryck. När vi hade handlar åkte vi hem för att lämpa av maten för att sedan åka upp till min moster och kusinerna igen. Väl där lekte jag med mina småkusiner och precis nu kom jag hem därifrån. Så det har varit en lugn dig men samtidigt mysig! Kram❤️



Knäckebrödsbakning

Canon eos 550d     Efs18-55 mm
 
Hejsan!
Klockan tio imorse satte jag och mamma igång och bakade knäckebröd till julafton och julbordet och typ nu blev vi klara med det. Samtidigt som vi bakade hade vi julmusik på så det blev riktigt mysigt. 
Annars idag har jag inte gjort så mycket, lekt med mina små kusiner typ. En väldigt mysig dag i andra ord! Resten av dagen/kvällen blir det nog Vampire Diaries tittande. Hoppas ni haft en lika bra dag! Kram♥

Julgranspyntning

Varje gång vi kommer upp till mormor och morfar pyntar vi alltid deras julgran, det är som en liten tradition, en väldigt mysig tradition. Jag tog med mig kameran upp hit för att jag tänkte att jag kunde försöka fota lite av denna julen. Har även med mig datorn så om jag vill går det snabbt att lägga in bilderna på datorn som gör att jag kan visa er bilderna direkt. Annars hade ni inte fått se bilderna förrens när jag kommer hem.
I alla fall, jag tog lite bilder när jag och Wilma pyntade granen. Vissa bilder jag tog på granen blev jag faktiskt nöjd med.
Just nu kom nyss mina småkusiner, mina andra småkusiner är inte hemma så dem får jag träffa imon. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, antingen blir det lek med kusinerna eller lite Vampire Diareis tittande, har precis kommit till säsong fyra...Spännande!
Kram♥
Canon eos 550d     Efs18-55 mm
 
 

Tips på en julfilm


Måste verkligen tipsa om denna julfilmen! Jag och min min lillasyster såg den igår kväll och den var så mysig. Det började med att min tyska/historia lärare tipsade om den och tyckte att den lät väldigt mysig. Så jag bestämde mig för att titta på den och jag hade rätt. Jag vet inte riktigt hur jag ska säga vad den handlar om för att inte avslöja för mycket. Men kan säga att den handlar om en flicka och en mamma som inte tror på jultomten. Sen träffar de en jätte snäll gubbe som överraskar dem... Ja, ni får kolla på dem för att veta vad som händer;) Kram❤️

Podcast - Ett starkt tips!


Med hörlurarna i öronen där podcast rullar är vi nu på väg upp mot mormor och morfar! Jag älskar verkligen att lyssna på podcaster, man blir så glad när man lyssnar på det! Ett starkt tips om du känner dig på dåligt humör, speciellt Andrea och Mathildas podcast. Den är såå bra och såå rolig och lyssna på! Det är två tjejer som går sista året på gymnasiet. De pratat om allt möjligt som man själv funderar på väldigt mycket, i alla fall jag. De har väldigt kloka åsikter och man tar verkligen åt sig av det de säger. Så verkligen ett starkt tips! Appen podcaster är verkligen jätte bra. Där kan man bland annat lyssna på just Andrea och Mathilda. 
Körde även på en liten tomteluva för att få lite extra feeling. Det är såå synd att det inte är snö ute! MEN det tänker inte jag hänga upp mig på! Kram❤️

JULLOV!! och jobbig termin

Finally!! Har längtat såå mycket på detta! Vi fick jullov igår och efter vi hade varit i kyrkan och slutat drog jag ner till stan för att träffa Zoe och Cajsa för vårt traditionella jullovsfika, då vi byter julklappar med varandra. Var riktigt mysigt! Vi satt och bara pratade i flera timmar om allt och inget då vi inte har träffats på ganska länge. 

Det är nånting med i år som gör att jag är huur taggad som helst för julen. Tror att det kan bero på att denna terminen i skolan har varit ganska tuff för mig. Allt har liksom varit nytt, skolan, klassen, lärare osv. Sen har det också varit mycket plugg som har tagit på krafterna. Från en dag till en annan kan allt kännas meningslöst och man vill bara ge upp och frågar sig själv varför jag gör detta? MEN, jag bet ihop och klarade det! Och det är jag så himla stolt över mig själv att jag gjorde! Så nu detta jullovet ska jag verkligen försöka koppla bort skolan och bara tänka på att slappna av så att jag får nya krafter till nästa termin!

Idag blir det en hyfsad lugn dag. Nu ska jag försöka ta tag i städningen. Sen måste jag packa, för imorgon åker vi till mormor och morfar och kusiner för att fira jul där. Såå mysigt! Ikväll kommer vår utbytesstudent och hans vän på middag. De ska även fira jul med oss. 
Nä, nu ska jag försöka föra nånting av denna dagen då den bara hittills har bestått av sovning, frukost och serie tittande. Kram❤️
Bjuder på en bild av vår julgran i år (bara för att)
Julklappen jag fick ifrån Zoe. Min första Real Techniques borste!
Julklappen jag fick från Cajsa. Super söt!





"Bra vänner är som stjärnor, man ser inte alltid dem men man vet att dem alltid finns där"

För några helger sen var jag på Husebysjulmarknad. Det fanns en monter som säljde tavlor med olika citat eller texter på. Det fanns en tavla där det stod "Bra vänner är som stjärnor, man ser inte alltid dem men man vet att dem alltid finns där". Just det citatet fastande i mitt huvud.
 
Som många vet bor min bästa vän i USA och har gjort det sen i maj, alltså nästan mer än ett halv år. Från att ha träffat henne varje dag till att aldrig har träffat henne på mer än ett halv år.
Den senaste tiden har det varit väldigt jobbigt för mig, känslan att man inte orkar mer, vill bara skita i allt och istället krypa ner under täcker och bli fem år gammal igen. Det är i såna stunder man vill ha sin bästa vän i närheten, kunna cykla till hennes hus några gator i från mitt, prata med henne hela natten lång. Istället vet jag att hon inte finns i det där huset, istället vet jag att hon finns hon på andra sidan jorklotet, i en annan världsdel, i ett annat land, i en annan kultur, i ett annat vardagsliv.
 
Om exakt 113 dagar får jag uppleva allt detta igen, höra hennes röst, se hennes värld, prata hela natten lång - prata ikapp och hinna ikapp allt vi missat och göra allting man längtar efter just nu. 
Jag längtar så jäädrans mycket efter att dessa 113 dagarna ska bli till noll, veta att hon kommer stå på den där flygplatsen och vänta på mig, vet att vi har tio dagar tillsamans, tio nätter att prata hela natten lång.
Jag saknar dig så mycket att det gör ont ibland.
 
Moa, tack för att du kom in i mitt liv den där första dagen i sjuan, tack för att du är en underbar vän och tack för att du finns!♡♡